Ceviz Aşureyi Karartır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Aşurenin renginin koyulaşmasının en yaygın nedenlerinden biri cevizdir. Özellikle kabuklu ya da beklemiş ceviz, pişirme sırasında aşurenin rengini gri ya da kahverengiye çevirebilir. Peki; ceviz aşureyi karartır mı? İşte detaylı yanıtı.

Cevizi sıcak suda bekletip servis sırasında eklemek en iyi çözümlerden biridir. Böylece hem aşurenin rengi korunur hem de ceviz lezzetinden ödün verilmez. Peki; ceviz aşureyi karartır mı?

Aşurenin rengini koyulaştıran başlıca malzemelerden biri cevizdir, özellikle de kabuklu ceviz ya da beklemiş ceviz kullanıldığında. Cevizin içindeki doğal yağlar ve tanen maddeleri, pişme sırasında aşurenin rengini grimsi veya kahverengimsi yapabilir.

Ceviz Aşureyi Karartmasın Diye Ne Yapılabilir?

Kabukları kararmaya neden olabilir. Cevizi aşurenin içine değil, üzerine serpmek rengi korur. 5-10 dakika bekletip suyunu süzerek tanen miktarını azaltabilirsiniz. Bayatlamış ceviz daha çok yağ salar ve aşureyi karartır. İç zarını soyarsanız renk etkisini azaltmış olursunuz. Eğer açık renkli, berrak ve göz alıcı bir aşure istiyorsanız, cevizi mutlaka pişirme aşamasından sonra eklemeniz tavsiye edilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Aşurenin Siyah Olmaması İçin Ne Yapmalı?
  2. Aşurenin Piştiğini Nasıl Anlarız?
  3. 1 Kilo Aşureye Ne Kadar Şeker Konulur?
  4. Aşurenin Beyaz Olması İçin Ne Yapmak Lazım?
  5. Aşure Sırasıyla Nasıl Yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?