Cevizi sıcak suda bekletip servis sırasında eklemek en iyi çözümlerden biridir. Böylece hem aşurenin rengi korunur hem de ceviz lezzetinden ödün verilmez. Peki; ceviz aşureyi karartır mı?
Aşurenin rengini koyulaştıran başlıca malzemelerden biri cevizdir, özellikle de kabuklu ceviz ya da beklemiş ceviz kullanıldığında. Cevizin içindeki doğal yağlar ve tanen maddeleri, pişme sırasında aşurenin rengini grimsi veya kahverengimsi yapabilir.
Kabukları kararmaya neden olabilir. Cevizi aşurenin içine değil, üzerine serpmek rengi korur. 5-10 dakika bekletip suyunu süzerek tanen miktarını azaltabilirsiniz. Bayatlamış ceviz daha çok yağ salar ve aşureyi karartır. İç zarını soyarsanız renk etkisini azaltmış olursunuz. Eğer açık renkli, berrak ve göz alıcı bir aşure istiyorsanız, cevizi mutlaka pişirme aşamasından sonra eklemeniz tavsiye edilir.
Şunlara da göz atın: