Çam Çakızı Ve Damla Sakızı Aynı Şey Mi?
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
29 Tarif       5 Takipçi
Çam sakızı ve damla sakızı, ad benzerliğine rağmen kökenleri, aromaları ve kullanım şekilleri bakımından tamamen farklı iki doğal reçinedir. Özellikle tatlı tariflerinde damla sakızı tercih edilir; çam sakızını kullanmak ise istenilen lezzeti vermeyebilir. Peki, çam sakızı ve damla sakızı aynı şey mi? İşte detaylı bilgiler...

Türk mutfağında “sakız” denilince çoğu kişinin aklına sütlü tatlılara ve kurabiyelere karakter katan damla sakızı gelir. Ancak isim benzerliği nedeniyle çam sakızıyla karıştırılması sık görülür. Oysa bu iki reçine, hem elde edildikleri ağaç türleri hem de kullanım amaçları açısından birbirinden oldukça farklıdır. Tariflerde doğru sakızı seçmek, lezzetin tam olarak ortaya çıkmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Omlete Süt Katılır Mı?
Google 2025’in En Çok Aranan Yemek Tariflerini Açıkladı!
Omlet Yapmanın İlk Adımı Nedir?
Pratik Omlet Yapmak İçin 5 Tüyo
4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026