Buzluktan Çıkan İçli Köfte Neden Dağılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Buzluktan çıkan içli köfte kolayca dağılabilir çünkü hızlı çözülme sırasında içindeki buz kristalleri eriyerek hamurun yapısını gevşetir ve parçalanmasına yol açar. Hamurun içinde yeterli bağlayıcı madde olmadığında, bulgur veya un dokuyu sağlam tutamaz ve köfte pişirme sırasında dağılmaya daha meyilli olur. Ayrıca iç harcın fazla sulu olması, donma ve çözülme sürecinde hamurun liflerini zorlayarak bütünlüğünü kaybettirir. Yanlış dondurma veya pişirme yöntemleri de köftenin dokusunu zayıflatır ve çözülünce parçalanmasına neden olur.

Buzluktan çıkan içli köfte, çözülürken içindeki suyun hızla buharlaşmasıyla dağılabilir. Hamurun elastikiyetini sağlayan bulgur yeterince yoğrulmamışsa, köfte şekli bozulur ve parçalanır. İç harcın fazla yağlı veya sulu olması, hamurun harcı tutamamasına yol açar. Ayrıca köfteyi çok uzun süre veya yanlış sıcaklıkta dondurmak, yapının kırılganlaşmasına sebep olur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak