Bulgur Pilavı Kilo Aldırır Mı?
Bulgur pilavı kilo aldırır mı? Bulgur pilavı diyette yenir mi? Bulgur pilavı kaç kalori? İşte, Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük Budak'tan bulgur pilavının kilo üzerindeki etkisi:

Bulgur, son derece besleyici bir tam tahıldır ve iyi bir manganez, magnezyum, demir, protein ve lif kaynağıdır. Bulgur pilavı, özellikle Türk mutfağında sıklıkla yapılır ve severek tüketilir. Peki bulgur pilavı kilo aldırır m��? Diyette yenir mi? Buyurun bakalım…


  1. Tam tahıllar, meyveler ve sebzeler gibi lif bakımından zengin besinler kalp sağlığını destekler. Yapılan birçok çalışma, bulgur gibi tam tahıllı besinlerin tüketimini daha düşük felç, kalp hastalığı ve kalp yetmezliği riski ile ilişkilendirmektedir.
  2. Kan şekeri kontrolünü kolaylaştırır.
  3. Bulgur, beyaz ekmek, pirinç ve makarna gibi yüksek kan şekeri ve insülin seviyelerine neden olan rafine tahıllara iyi bir alternatiftir. Bulgur gibi tam tahıllar genel insülin duyarlılığını geliştirebilir ve zengin lif ve fitokimyasal içeriğiyle kan şekeri kontrolünü iyileştirebilir.
  4. Bulgur gibi tam tahılların düzenli tüketimi, bağırsak sağlığını ve uygun sindirim işlevini destekleyen kısa zincirli yağ asitleri üreten sağlıklı bağırsak bakterilerinin büyümesini teşvik edebilir. Bununla birlikte, bulgur gibi lif açısından zengin gıdaların yeterli miktarda alınması, kabızlık gibi sindirim sorunlarının tedavisinde ve önlenmesinde de etkili olabilir.



Bulgur Pilavı Kilo Aldırır Mı?

Bulgur yüksek lif içeriğiyle kilo kaybına destek sağlayabilir. 3 yemek kaşığı (90 g) pişmiş bulgur, 4 g lif içerir. Yüksek miktarda lif tüketimi tokluğu artırarak günlük kalori alımını azaltabilir. Bununla birlikte, yüksek lif tüketimi bağırsaklar üzerindeki olumlu etkisiyle de kilo kaybını destekler.

Bulgur Pilavı Diyette Yenir Mi?

Kilo verme süresince bulgur pilavı rahatlıkla tüketilebilir ancak pilava konan yağ miktarına ve porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir. Bulgur pilavı tüketilirken 3 yemek kaşığı (90 g) bulgur pilavı 1 dilim ekmek hakkı ile değiştirilebilir.


Yazar:

Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük Budak

instagram.com/uzmdytaslihankucuk


Şunlara da göz atın;

  1. Muz kilo aldırır mı?
  2. Çekirdek kilo aldırır mı?
  3. Patlamış mısır kilo aldırır mı?
  4. Bebe bisküvisi kilo aldırır mı?
  5. Süt diyette içilir mi?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı