Brüksel Lahanasının Gazı Nasıl Alınır: 5 Etkili Yöntem
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Brüksel lahanası, vitamin ve lif açısından zengin, küçük başlı bir lahana türüdür. Gaz yapmasını azaltmak için kök kısmını kesmek, kısa süre haşlamak, haşlama suyuna limon veya sirke eklemek ve sindirimi kolaylaştıran baharatlar kullanmak faydalıdır.

Brüksel lahanası, lahana ailesine (Brassicaceae) ait, minik top şeklinde sebzelerdir. Ana gövde boyunca dizilen bu küçük lahanalar, adını Belçika’nın başkenti Brüksel’den alır. Görünüş olarak küçük bir beyaz lahanayı andırır ancak tadı biraz daha yoğun ve kendine özgüdür. Lif, C vitamini, K vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olması nedeniyle sağlıklı beslenmede sıkça tercih edilir. Haşlama, buharda pişirme, fırınlama ve soteleme gibi pek çok yöntemle hazırlanabilir.

Brüksel lahanasının faydaları nelerdir, brüksel lahanası nasıl pişirilir ve brüksel lahanası ile hazırlanan tariflere de göz atın.

Brüksel Lahanasının Gazı Nasıl Alınır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

25 Aralık Masterchef All Star 4. Altın Önlüğü Kim Aldı?
Ayva Reçeli İçin 1 Kilo Ayvaya Ne Kadar Şeker Konur?
Creme Brule İçinde Ne Var?
Mayalı Hamurdan Pişi Yapılır Mı?
Brüksel Lahanasının Gazı Nasıl Alınır: 5 Etkili Yöntem
Tüketmeden Önce Dondurmanız Gereken 7 Yiyecek