Broiling Nedir? Grilling ile Broiling Arasında Ne Fark Vardır?
Temel pişirme tekniklerinden broling nedir? Grill ile farkları nelerdir? İşte, broiling hakkında merak edilenler:

Broiling temel pişirme tekniklerinden biridir. Kuru ısı kullanılarak yapılır. Yalnızca bir yönden yüksek ısıya maruz kalırlar. Isı gıdanın üzerinden gelir. Yüksek ısı geldiği için yanmaya sebep olabilir su sebeple kontrollü olunmalıdır. Bu yöntem ile pişirilen gıdaların pişme suları iç kısımlarında kalacaktır bu sebeple daha lezzetli olacaklardır. 

Bilindiği üzere grilling benzer şekilde yapılır. Peki farkları nelerdir?


Grilling ve Broiling Farkları nelerdir?

  1. Grilling bir dış mekan pişirme tekniğidir. Broiling ise evde ya da kapalı mekanlarda rahatlıkla yapılabilir. 
  2. Broil fırında yapılır, grill ise kömür kullanılarak yapılır. 
  3. Grill yaparken ısıyı kendin kontrol etmen gerekir, broiling yaparken ısıyı ayarladıktan sonra fırın kendi kontrolünde çalışacaktır.


Şunlara da göz atın;

  1. Simmering nedir?
  2. Boiling nedir?
  3. Grilling nedir?
  4. Temel pişirme teknikleri 

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak