Böreğin Yumuşak Olması İçin Ne Yapılmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Böreğin yumuşak olması için yufkaları kurutmadan hazırlamak ve sos olarak süt, yoğurt, yumurta gibi nemli karışımlar kullanmak gerekir. İç harcın çok kuru olmamasına özen gösterilmeli ve pişirme süresi abartılmamalıdır. Fırından çıktıktan sonra üzerini bir bezle örtmek, buharın içeride kalmasını sağlayarak böreğin yumuşak kalmasına yardımcı olur.

Börek yaparken yufkaları hafif nemli tutmak ve aralarına bol sos sürmek dokusunu yumuşatır. İç harcı hazırlarken biraz sıvı eklemek böreğin sertleşmesini önler. Pişen böreğin üzerine hemen bez örtmek, sıcak buharın yumuşaklığı korumasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak