Börek genellikle yufka ile yapılır. Yufka hazır da olabilir, elde açılarak da hazırlanır. Bazı yörelerde mayalı veya yağlı hamurlar da kullanılır. Börek, çeşidiniz fırında, tavada veya yağda kızartarak pişirilebilir. Böreğin lezzetini ve sunumunu belirleyen unsurlardan biri de, üzerinin parlak görünmesidir.
''Börek harcına süt mü yoğurt mu, su böreği hangi unla açılır ve yöresel börek çeşitlerine'' göz atmayı unutmayın.
Çırpılmış yumurta sarısı böreğin üstüne fırça ile sürülür. Daha yoğun parlaklık isterseniz 1 tatlı kaşığı sıvı yağ veya 1 yemek kaşığı süt ile karıştırabilirsiniz.
Yumurta sarısına bir çimdik toz şeker eklemek böreğin üstünün daha hızlı ve güzel kızarmasını sağlar.
Yoğurt + sıvı yağ karışımı: Hafif parlak, altın rengi bir yüzey.
Süt + sıvı yağ: Daha açık renk, hafif parlak görünüm.
Tereyağı eritilip sürülürse: Hem parlaklık hem lezzet verir.