Böreğin Üstü Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Börek denildiğinde akla ilk olarak peynirli ve kıymalı çeşitleri gelse de, aslında Türk mutfağında çok sayıda börek vardır. Böreğin lezzetini gösteren en önemli unsurlardan biri de, üst kısmının parlak ve kızarmış görünmesidir.

Börek genellikle yufka ile yapılır. Yufka hazır da olabilir, elde açılarak da hazırlanır. Bazı yörelerde mayalı veya yağlı hamurlar da kullanılır. Börek, çeşidiniz fırında, tavada veya yağda kızartarak pişirilebilir. Böreğin lezzetini ve sunumunu belirleyen unsurlardan biri de, üzerinin parlak görünmesidir. 

''Börek harcına süt mü yoğurt mu, su böreği hangi unla açılır ve yöresel börek çeşitlerine'' göz atmayı unutmayın.

Böreğin Üstü Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?