Blanching Nedir? Nasıl Uygulanır?
Blanching ya da blanche etmek nedir? Nasıl uygulanır? İşte, mutfaklarda temel olarak kullanılan blanche etme tekniği:

Blanching yöntemi bir tür ön pişirme yöntemidir. Kaynar suda çiğ malzemelerin hafifçe pişirilmesidir. Ürün kaynar suya alınır ve ürününe göre uzun olmayacak bir süre pişirilir. Ardından buzlu su içerisine alınarak şoklanır. Blanch etmek şeklinde de kullanılır. Bu yöntemin asıl kullanılma amacı ürünlerin renk, kıvam ve besin değerlerini korumasıdır. 

Blanching Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede su kaynatılır. İçerisine tuz atılır. 
  2. Blanch edilecek olan ürün sıcak su içerisine atılır. Ürünün suda kalma uzunluğu pişme derecesine göre değişkenlik gösterir.
  3. Kabın yanına buzlu soğuk su hazırlanır. 
  4. Sıcak su içerisinden çıkartılanlar direk olarak buzlu soğuk suyun içerisine atılarak şoklanır. 



Blanching Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

  1. Blanch etmeden önce ürünün ne kadar suda kalması gerektiğinde dikkat etmelisiniz. Fazla kalırsa eğer çok pişebilir.
  2. Tercihen pratik olmak için uygun ekipmanları elinizin altında hazırlamalısınız. 
  3. Yeşil sebzeleri blanche ederken su içerisine tuz ya da karbonat atmak renklerin canlı kalmasına yardımcı olacaktır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Temel pişirme teknikleri
  2. Poşe tekniği nedir?
  3. Baking nedir, nasıl kullanılır?
  4. Deep frying nasıl uygulanır?
  5. Confit nedir nasıl uygulanır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?