Beyni Besleyen ve Hafızayı Güçlendiren Besinler Nelerdir?
Beyni besleyen besinlere mutfağınızda daha fazla yer vererek hafızanızı güçlü tutabileceğinizi biliyor muydunuz? Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük'dan beyni besleyen, hafızayı güçlendiren ve beyin hücrelerini yenileyen besinler:

Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, beyni besleyen ve hafızayı güçlendiren besinler hakkında bilgi verdi.

Son yıllarda artan yaş ile birlikte hafıza sorunları da aynı oranda artış göstermiş bulunmaktadır. Erken yaşlarda bunun önüne geçip engellemek ise beslenme ile mümkündür. Sağlıklı beslenme kimileri için sadece zayıflık algısı olarak görülse de aslında ileriye dönük yapılan çok iyi bir yatırım olarak görülmelidir. Dengeli ve düzenli bir beslenme ile ilerleyen yaş ile birlikte çıkabilecek birçok metabolik hastalık sorunun önüne geçmiş olursunuz.


YUMURTANIN SARISI DA ŞİFA!

Özellikle sporcu bireylerimizin beyazını yiyip, sarısını attığı yumurtanın içinde aslında beyin fonksiyonlarını ve gelişimini etkileyen Lutein bulunmaktadır. Yeşil yapraklılar ve sarı renkli besinlerde çok olmasıyla birlikte en çok yumurta sarısının içerisinde bulunmaktadır. Düzenli kullanımda ise beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkilemektedir ileri ki dönemlerde demans, Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır.


İÇERİĞİ ZENGİN, FAYDASI ZENGİN EN GÜZEL MEYVE: AVOKADO

Avokado içerisinde bulunan omega-3 ve E vitamini yönünden oldukça zengin bir meyvedir. Düzenli olarak tüketildiğinde ise beyin gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Yararlı yağlardan yüksek olması besleyicilik değerini arttırıyor fakat, porsiyon kontrolünde tüketilmesinde de fayda vardır. Avokado içeriğinde ki yağlar sayesinde yağ içeriği olan fit tatlılarımızın içerisinde de rahatlıkla kullanabiliriz.


ZERDEÇAL HER DERDE DEVA ÇAL

İçerisinde bulunan kurkumin aktif bileşeni ile birlikte beyin dejenerasyonu ve inflamasyon önlemede oldukça etkilidir. Baharat olarak bulunan zerdeçalı kilo kontrolü sağlamak içinde yemekleriniz de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça büyük etkisi bulunmaktadır.


DOĞRU PROTEİN KAYNAKLARINA YÖNELİN!

Protein kas ve sinir sistemi iletimi için oldukça büyük etkiye sahiptir. Bunu doğru kaynaktan almak, yeterli derecede yararlanabilmek için oldukça önemlidir. İşlenmiş ürünler (salam, sosis, sucuk) gibi ürünler yerine doğal protein kaynağı olarak bulabileceğimiz et, yumurta, sütten yararlanmamız gerekmektedir.


Şunlara da göz atın;

  1. Alkol ve sigaranın etkilerini azaltan besinler
  2. Bağımlılık yapan besinler nelerdir?
  3. Kemikleri güçlendiren besinler
  4. Çiğ tüketilmemesi gereken besinler nelerdir?
  5. Yağ yaktıran besinler

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?
Neden Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmalıyız?
Çiğ Sosis Yenir Mi?