Beykoz Kebabı Hazırlarken Bilmeniz Gereken 5 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Beykoz kebabı, temelde patlıcanla çevrelenmiş yumuşacık kuzu eti yahnisidir. Küp doğranmış kuzu eti önce kavrulur, ardından salça, soğan, domates ve baharatlarla birlikte pişirilir. Ayrı ayrı kızartılmış veya közlenmiş patlıcanlar, pişen etin etrafına dizilir.

Beykoz kebabı, Osmanlı mutfağının zarif lezzetlerinden biridir ve adını İstanbul’un tarihi semti Beykoz’dan alır. Genellikle kuzu eti, patlıcan ve domatesli-salçalı sos ile hazırlanır. Görünüş olarak klasik kebaplardan daha yumuşak, ev tipi bir sulu kebap gibidir. Hem fırında hem de tencerede pişirilebilir; ancak asıl lezzetini ağır ateşte, sabırla pişirildiğinde kazanır. Bu kebap, etin suyunun sebzelere geçmesi ve patlıcanın o nefis köz aromasının ete karışmasıyla tam bir lezzet bütünlüğü oluşturur.

Patlıcan kebabı püf noktaları ve tepsi kebabı püf noktalarına da göz atın.

Beykoz Kebabının Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

12 Aralık Masterchef All Star 5. Dokunulmazlık: Kaşığı Kim Kazandı?
Patlamış Mısırın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı: 6 İpucu
Öcce Yapmak İçin 5 Tüyo
Mozaik Pasta Nasıl Saklanır?
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Türkiye'den 7 Tarif Var!
Mercimek Çorbasının Mercimeği Az Olursa Ne Olur?