Bebekler için cennet hurması, doğru zamanda ve uygun şekilde hazırlandığında oldukça faydalı bir meyvedir. Ancak bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir. 6. aydan sonra ek gıdaya başlayan bebeklere verilebilir. Ancak dokusu yoğun ve lifli olduğu için genellikle 7–8. aydan sonra püre şeklinde verilmesi daha uygundur. Sindirimi destekler, kabızlığa iyi gelir. Sindirimi destekler, kabızlığa iyi gelir.
Bebekler için doyurucu tarifler ve bebekler için pankek tariflerine göz atın.
Malzemeler; 1 adet olgun cennet hurması, 1/2 adet muz, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 2-3 adet ceviz
Yapılışı: Cennet hurması ve muzun kabuklarını soyarak bir tabağa alın. Çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Cevizi cam rendede rendeleyin ve mamaya ekleyin. Üzerinde zeytinyağı gezdirin. Dilerseniz, tüm malzemeleri blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
Malzemeler; 1 cennet hurması (olgunlaşmış ), 2 hurma, 1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı: Cennet hurmasının kabuklarını soyun. Üzerine kabukları soyulmuş hurma ve kakaoyu ekleyerek blenderdan geçirin. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi tozu veya ceviz ekleyebilirsiniz.
Malzemeler; 1/2 adet cennet hurması, 1/2 adet muz, 2 adet ceviz, 1 yemek kaşığı tahin, 1 yemek kaşığı yulaf unu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 adet yumurta
Yapılışı: Tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin. Tavayı hafifçe yağlayın. Hazırladığınız hamur harcından istediğiniz miktarda alın ve önlü arkalı pişirin. Pişen pankekleri muz ile süsleyebilirsiniz.
Malzemeler; 1 adet olgunlaşmış cennet hurması, 1 su bardağı(+12) süt, 2 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı irmik, 1 adet ceviz
Yapılışı: Cennet hurmasını cam rendede rendeleyin veya çatal ile ezin. Küçük tencereye süt, pirinç unu ve irmiği koyarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi cennet hurmasının üzerine ekleyin ve rendelenmiş ceviz tozunu ilave edin. 1 yaş öncesinde süt yerine su kullanarak yapabilirsiniz.
Malzemeler; 1 adet cennet hurması, 1/2 adet havuç, 3-4 dilim bal kabağı, 2 su bardağı su, zeytinyağı
Yapılışı: Bal kabağı ve havuçları bir tencereye alın. Üzerine içme suyu ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Haşlanan bal kabaklarının üzerine cennet hurması ve zeytinyağını ekleyin. Ardından blender yardımıyla pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çektirin. Afiyet olsun.