Basmati Pilav Yaparken Bilmeniz Gereken 5 İpucu
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Basmati pilav yaparken, pirinci doğru seçmek ve pilava başlamadan önce yıkayıp suda bekletmek çok önemlidir. Pilavın su oranını doğru ayarlamak, pilavın içerisine tereyağı eklemek ve pişirme işleminden sonra 10 dakika dinlendirmek ise dikkat edilmesi gereken püf noktaları arasındadır.

Basmati pilav, özellikle Hindistan, Pakistan ve Orta Doğu mutfaklarında köklü bir yere sahip olan, ince uzun taneli, aromatik bir pirinç türüyle yapılan bir pilav çeşididir. “Basmati” kelimesi Hintçe kökenlidir ve “kokulu, güzel koku yayan” anlamına gelir. Bu pirinç türü, pişirildiğinde kendine özgü çiçeksi bir koku yayar, taneleri birbirine yapışmadan uzun ve zarif şekilde uzar. Türk mutfağındaki klasik baldo pirinç pilavına göre daha hafif, daha tane tane ve genellikle daha az yağlı olur.

Basmati pirinç nasıl pişirilir ve basmati pirincinin diğer pirinçler arasındaki farklara da göz atın.

Basmati Pilavın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı