Bardak Altı Lahmacun Yapmak İçin 4 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Fındık lahmacun, Mersin’in Tarsus ilçesine özgü, klasik lahmacundan daha farklı bir tarzda hazırlanan özel bir lahmacun çeşididir. Gelin, bardak altı lahmacun yaparken bilmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.

Bardak altı fındık lahmacun, Mersin'in Tarsus ilçesiyle özdeşleşmiştir. Normal lahmacun incecik açılırken Tarsus lahmacununda hamur biraz daha kalın ve yumuşak olur. Bu yönüyle bazen pideyi andırır. Üzerine serilen iç harç klasik lahmacuna göre daha zengindir. Dana-kuzu karışık kıyma, soğan, domates, biber ve bol baharatla hazırlanır.

Lahmacun püf noktaları, lahmacun kaç kalori ve lahmacun içi yapmanın püf noktalarına da göz atın.

Bardak Altı Lahmacun Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak