Bamyayı Şoklama Nasıl Yapılır?
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
29 Tarif       5 Takipçi
Bamya, Türk mutfağının sevilen sebzelerinden biridir. Ancak taze bamyalar hızla bozulur ve renkleri solar. Şoklama yöntemi sayesinde bamyalar, besin değerlerini, dokusunu ve canlı rengini kaybetmeden uzun süre saklanabilir. Peki, bamyayı şoklama nasıl yapılır? İşte etkili yöntemler...

Yaz ve sonbahar sofralarının yıldızı bamya, taze tüketildiğinde en lezzetli hâline gelir. Ancak depolama süresi kısa olduğundan, şoklama yöntemi bamyayı uzun süre taze tutmanın en pratik yoludur. Bu yöntem, sebzenin rengini, dokusunu ve besin değerini korur, yemeklerinizde adeta taze gibi kullanmanıza olanak sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?