Bamya Konservesi Yapmanın 4 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bamya konservesi için taze ve diri bamya seçmek çok önemlidir. Kavanoz ve kapakları mutlaka sterilize edin, bamyanın yapışkan özünü azaltmak için hazırlık aşamasında dikkatli olun. Konserve sırasında doğru kaynatma ve serin, karanlık bir yerde saklama ile uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.

Bamya konservesi yaparken olgun ve lifsiz bamya tercih edin. Kavanozları ve kapakları hijyenik bir şekilde hazırlamak bozulmayı önler. Kaynar su banyosunda doğru süre kaynatmak ve serin bir ortamda saklamak lezzetini korur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak