Bamya Buzluğa Çiğ Konur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bamya çiğ olarak da buzluğa konabilir ancak iyice yıkanıp kurulanması gerekir. Baş kısmı konik şekilde temizlendikten sonra poşetlere pay edilip dondurulabilir. Çözdürmeden direkt yemeğe eklemek, hem tadını hem de dokusunu korur.

Bamyayı haşlamadan çiğ olarak dondurmak mümkündür, sadece hazırlık aşamasında dikkatli olunmalıdır. Kurutulmuş ve temizlenmiş bamya, poşetlerde buzluğa kaldırıldığında uzun süre saklanabilir. Pişirirken çözmeden kullanmak, bamyanın besin değerini ve lezzetini korumaya yardımcı olur.

Yıkama ve kurutma

Bamyaları iyice yıkayıp kurulayın, ıslak bırakmay��n.

Baş kısmı temizleme

Tepesini koni şeklinde keserek hazırlayın ama çekirdeğe zarar vermeyin.

Çiğ dondurma

İsterseniz haşlamadan, çiğ haliyle poşetlere koyup dondurabilirsiniz.

Haşlama seçeneği

Daha uzun süre diri kalması için kısa süre kaynar suda haşlayıp şoklayarak da dondurulabilir.

Kullanım

Çözdürmeden direkt yemeğe atmanız, bamyanın yapısını ve tadını korur.

Şunlara da göz atın:

  1. Bamyaya Limon Tuzu Ne Zaman Konur?
  2. Bamyaya Hangi Baharatlar Atılır?
  3. Dondurucudan Çıkan Bamya Nasıl Pişirilir?
  4. Bamya Temizlenmeden Yıkanır Mı?
  5. Bamya Yemeğine Sıcak Su Mu Konur Soğuk Su Mu?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak