Baklava Hamuru Nasıl Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
İncecik açılan yufkaların üst üste dizilmesi, antep fıstığı veya ceviz gibi kuruyemişlerle zenginleştirilmesiyle hazırlanan baklava, Türk mutfağının favori tatlılarından biridir. Gelin, evde nefis bir baklava yapmak için 3 adımdan oluşan baklava hamuru yapılışına birlikte göz atalım.

Baklava, Osmanlı mutfağından günümüze gelen, özellikle Türkiye’de ve Orta Doğu’da çok sevilen, ince ince açılmış yufka katlarının arasına ceviz, fıstık ya da fındık konularak yapılan, şerbetli bir tatlıdır. Bayramların ve özel günlerin vazgeçilmezi olan bu tatlı, oldukça ince bir biçimde açılmış çok sayıda yufkadan oluşur. İç harç olarak genelde antep fıstığı, ceviz veya fındık kullanılır. Şerbet ile zenginleştirilen baklava, Türk mutfağından dünyaya yayılan lezzetlerden biridir. 

Ev yapımı baklava tarifleri, hazır yufkadan baklava yapmanın püf noktaları ve baklava saklama yöntemlerine göz atmayı unutmayın. 

Baklava Hamuru Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

1/2 çay bardağı süt

1/2 çay bardağı sıvı yağ

100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı su

2 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı sirke

1/4 çay kaşığı tuz

4 su bardağı un

1 su bardağı nişasta (Baklava hamurunu açmak için)

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı