Badem Yağının Mucizevi Faydaları Nelerdir?
Badem yağının faydaları nelerdir? Badem yağının sağlığa yararları nelerdir? Badem yağını ne şekilde kullanabiliriz? Cildiye Uzmanı Dr. Nurdan Seda Kutlu Haytoğlu badem yağının saymakla bitmeyen faydalarını anlattı.

Badem yağı, antik çağlardan beri saymakla bitmeyen faydaları sebebiyle gerek sağlık alanı, gerekse güzellik uygulamalarında en çok başvurulan doğal yağlardandır. Tatlı bademlerin soğuk sıkımıyla elde edilen bu yağ; esansiyel yağ asitleri, mineraller ve A, B ve E vitaminlerinde son derece zengin yapıdadır.


  1. Sağlıklı yaşam tarzı ile birlikte iyi kolesterol olarak bilinen HDL kolesterol seviyelerinin artması ve LDL kolesterol seviyelerinin doğal yollarla düşürülmesine yardımcıdır.
  2. Doymamış yağ asitleri ve E vitamininden zengin içeriği ile kalp dostudur.
  3. Aynı zamanda kan şekeri seviyelerinin dengelenmesi, hatta porsiyon kontrolü ile birlikte salata, sebze veya protein içeceklerine eklenerek kilo kontrolüne destek olarak da tercih edilebilmektedir.
  4. Tüm bu genel sağlığı iyileştirme etkilerine rağmen; şüphesiz en sık kullanım alanı saç, cilt ve tırnaklar üzerinedir. Tarihte kullanılan en eski kozmetik malzemesi olarak da bilinmektedir.
  5. Üstelik hafif ve hipoallerjenik oluşu itibariyle hassas bebek cildinde bile güvenle kullanılmaktadır.
  6. Cilt ve saç bakımında besleyici, nemlendirici, yumuşatıcı özelliklerinin yanı sıra; yüksek antioksidan etkisiyle çevresel faktörlere karşı da koruyucu etkisi mevcuttur.
  7. Cildi, UV hasarına karşı koruma ve hasar gerçekleştikten sonra yaşlanma etkilerini yavaşlatmakta yardımcı olduğu çalışmalarda gösterilmiştir.
  8. Hafif yapısı ve kolay emilimi sayesinde cildi makyaj ve kirden arındırma, gözenekleri temizleme, özellikle kış aylarında daha da artan cilt kuruluğunda vücudu nemlendirme, topuk ve el çatlaklarını onarma, çatlamış dudakları rahatlatma ve saç, kaş, kirpik bakımında sıklıkla tercih edilmektedir.
  9. Doğal yapısıyla; hamilelik başından itibaren kullanımıyla karın bölgesi çatlaklarını önlemede öncelikle başvurulmaktadır. 
  10. Üstelik gerek nemlendirici, gerekse antioksidan antiinflamatuar etkisiyle sedef , egzama gibi cilt hastalıklarında kaşıntı ve tahrişi azaltma; çinko içeriği ile onarım süresini hızlandırma özelliği ile tedaviye yardımcı olmaktadır.


Önemli not: Elbette herhangi bir hastalığı önleme ve tedavisi için kullanımda, özellikle ilaç kullanılıyorsa , öncelikle mutlaka hekime danışılmalıdır. Yine şüphesiz kuruyemiş alerjisi olan bireyler için de badem yağı kullanımının sakıncalı olabileceğini hatırlatmakta fayda vardır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Tatlı badem yağı nasıl kullanılır?
  2. Badem sütünün faydaları nelerdir?
  3. Bademli tarifler
  4. Cildi güzelleştiren besinler nelerdir?
  5. Ozon yağı faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı