Haşlama yaparken eti soğuk suya koyarak pişirmeye başlamak lezzetli bir su elde etmenizi sağlar. Kaynama sırasında oluşan köpükleri alman yemeğin berrak olmasına yardımcı olur. Sebzeleri doğru zamanda eklemek ise hem vitaminini korur hem de dağılmalarını önler. İşte haşlama yaparken bilinmesi gereken tüyolar!
Et ya da tavuğu soğuk suya koyup kaynatmak, besinin özünü suya bırakmasını sağlar; böylece daha lezzetli bir su elde edersiniz.
Kaynama başladığında oluşan köpükleri kevgirle temizlemek, suyun berrak olmasını sağlar.
Havuç, patates gibi sebzeleri et biraz piştikten sonra eklemek, hem dağılmalarını önler hem de vitaminini korur.
Şunlara da göz atın:
Patates Haşlamak İçin En İyi 9 İpucu