Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir?
Ayak kokusu neden olur? Ayak kokusu nasıl geçer? İşte, evdeki malzemeleri kullanarak uygulayabileceğiniz ayak kokusuna 7 doğal çözüm:

Ayak kokusu, toplumda sık sık görülebilen ve herkesin başına gelebilen rahatsızlıklardan biridir. Özellikle yaz aylarında daha fazla görülen bu sorun, bazen hastalıklardan, bazen de yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklanabilir. Kalitesiz ayakkabılar kullanmak, ayakların uzun süre kapalı kalması, terlemesi, ayak enfeksiyonları, şeker hastalığı, bakteriler, kullanılan bazı ilaçlar ve ergenlik ayak kokusunun en yaygın nedenleri arasında yer alır. Ayak kokusunu önlemek için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler mevcuttur. Ancak bu yöntemlere geçmeden önce alabileceğiniz önlemlere yazımızda yer vereceğiz.

Ayakların Kokmasını Önlemek İçin Ne Yapmalıyız?

  1. Ayaklarınızı her gün sabunlu suyla yıkayın ve mutlaka kurulayın.
  2. Kaliteli ayakkabılar kullanın.
  3. Pamuklu ve ter emici özelliklere sahip çoraplar tercih edin.
  4. Ayaklarınız çok sık terliyorsa, mutlaka bir uzmana görünün.
  5. Aynı ayakkabıları 2 günden fazla giymeyin, hava almasını sağlayın.
  6. Koku önleyici spreyler kullanabilirsiniz.

Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir?

  1. Karbonat


Geniş bir kabın içerisine su doldurun ve üzerine karbonat ilave edin. Ayaklarınızı her akşam karbonatlı suda 15 dakika bekletin. Ardından güzelce kurulayın. Karbonat, hem ayak kokusunun giderilmesini sağlar, hem de mantar oluşma riskini düşürür.

  1. Sirkeli Su


Karbonatta olduğu gibi sirkeyi de, suyun içerisine ilave edebilirsiniz. Ayaklarınızı bir süre sirkeli suda bekletmek, kötü kokuların kısa sürede geçmesini sağlar. Ayrıca ayakta oluşabilecek bakteri riskini de düşürür.

  1. Epsom Tuzu


Epsom tuzu, ayak detoksu için kullanılır. Ayrıca ayak ağrılarına iyi gelir ve nem oranını dengeler. Bir kovanın içerisine 1 epsom tuzu ekleyin ve üzerine ılık su ilave edin. Ayaklarınızı bu suda 30 dakika kadar bekletin. Havluyla kurulayın ve ayaklarınıza nemlendirici sürün.

  1. Yeşil Çay


2 bardak demlenmiş yeşil veya siyah çayı kovanın içerisine dökün. Üzerine az miktarda sıcak su ekleyin. Ayaklarınızı bu suda 20 dakika bekletin. Ardından havluyla kurulayın. Uygulama için hem yeşil çay, hem de siyah çay kullanabilirsiniz.

  1. Pudra


Pudra, ayağın nemlenmesini ve kötü kokuların giderilmesini sağlar. Uygulama için bir miktar pudrayı elinize dökün ve ayağınızı güzelce ovalayın. Dilerseniz, ayakkabınızın içerisine de az miktarda pudra dökebilirsiniz.

  1. Limon Suyu


Limon, ayakta oluşacak bakterileri önleyen besinlerden biridir. 1 su bardağı limon suyunu kovanın içerisine dökün. Üzerine ayaklarınızı geçecek şekilde ılık su ekleyin ve ayaklarınızı 20 dakika bu suda bekletin. Daha sonra havluyla kurulayın ve nemlendiricinizi sürün.

  1. Ada Çayı


1 yemek kaşığı ada çayını demleyin. 2 litre suyun içerisine demlediğiniz ada çayını ve 1 kaşık naneyi ilave edin. Ayaklarınızı bu suda 15-20 dakika bekletin ve kurulayın. Bu uygulamayı haftada 4 kez yaparak ayak kokularından kurtulabilirsiniz.


Önemli Not: Uzun süredir geçmek bilmeyen ayak kokusu rahatsızlığıyla karşı karşıyaysanız veya kokunun bir hastalıktan kaynaklandığını düşünüyorsanız, en kısa zamanda doktorunuza başvurun.


Şunlara da göz atın;

  1. Ağız kokusu nasıl geçer?
  2. Göz yorgunluğuna ne iyi gelir?
  3. Nasıra ne iyi gelir?
  4. Ses kısıklığı nasıl geçer?
  5. Eldeki biber yanması nasıl geçer?

Haber Kategorileri

Ne İyi Gelir?

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?