Apple Strudel Yapmak İçin 6 Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Apple Strudel’in mükemmel olması için hamurun çok ince açılması, elmalı harcın fazla sulanmaması ve her katın tereyağıyla dikkatlice yağlanması gerekir. Doğru fırın ısısı, dengeli baharat kullanımı ve piştikten sonra soğuyunca dilimleme tekniği tatlının formunu korur. Çıtır dış yüzey ve yumuşak iç dolgu elde etmek için bu püf noktaları büyük önem taşır.

Apple Strudel, Avusturya ve Orta Avrupa mutfaklarının klasikleşmiş tatlılarından biridir. İncecik açılmış hamurun içine elma, tarçın, şeker, kuru üzüm ve bazen ceviz ya da fındık eklenerek hazırlanır. İç harç rulo şeklinde sarılır, dışı çıtır çıtır olurken içi yumuşak, aromatik ve hafif sulu bir dokuya sahip olur. Özellikle Viyana mutfağında önemli bir yere sahiptir ve genellikle pudra şekeri serpilerek, bazen de vanilyalı dondurma ya da krema ile servis edilir.

Elmalı kurabiyenin püf noktaları, çay saati tarifleri ve elmalı tariflere de göz atın.

Apple Strudel Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak