Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Anne köftesi, kıyma ve ekmek içiyle yapılan klasik ev köftesidir. Yumuşak olması için yağ oranı doğru kıyma kullanılmalı, ekmek içiyle nem dengelenmeli ve harç mutlaka dinlendirilmelidir. Köfteler orta ateşte, kontrollü şekilde pişirildiğinde içi sulu ve yumuşak kalır.

Anne köftesi, Türk mutfağının en klasik ve ev yapımı köfte türüdür. Genellikle kıyma, bayat ekmek içi veya galeta unu, soğan, yumurta, tuz, karabiber ve kimi zaman kimyonla hazırlanır. En belirgin özelliği, dışı hafif kızarmış ama içi yumuşak ve sulu kalan, ev lezzetini taşıyan bir dokuda olmasıdır. Dışarıdaki restoran köftelerine göre daha sade, daha dengeli baharatlı ve nostaljik bir tada sahiptir.

En iyi köfte tarifleri, yöresel köfte tarifleri ve köfte pişirme yöntemlerine de göz atın.

Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

11 Aralık Masterchef All Star 4. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Mercimek Köftesi Neden Dağılır?
Normal Pirinçten Risotto Olur Mu?
Salçalı Makarnaya Hangi Baharatlar Konur?