Ahtapot Kızartması Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ahtapotu önce iyice temizleyip yumuşaması için haşlayın. Ardından dilimleyip un veya galeta ununa bulayın. Son olarak bol kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartıp servis edin.

Ahtapotu temizledikten sonra haşlayarak yumuşatın. Haşlanan parçaları baharat ve un karışımına bulayın. Sonra kızgın yağda çıtır çıtır kızartın.

Ahtapotu Hazırlayın

Ahtapotu iyice temizleyin, baş kısmını ve iç organlarını çıkarın. Daha yumuşak olması için birkaç saat buzdolabında tuzlu suda veya sirke ile haşlayabilirsiniz.

Haşlama

Ahtapotu kaynar suya atın ve yaklaşık 20–30 dakika, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fazla pişirmemeye dikkat edin, yoksa sertleşir.

Kesme ve Kurulama

Haşlanan ahtapotu küçük halkalar veya parçalara ayırın. Fazla suyunu kağıt havluyla alın.

Kaplama

Ahtapotu mısır unu, un veya galeta ununa bulayın. Baharat olarak tuz, karabiber, isteğe bağlı kırmızı biber ekleyebilirsiniz.

Kızartma

Derin bir tavada veya fritözde bol kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Kızaran ahtapotu kağıt havluya alıp fazla yağını süzdürdükten sonra servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Ahtapota Hangi Baharatlar Konur?
  2. Ahtapota Soya Sosu Konur Mu?
  3. Buzluktan Çıkan Ahtapot Nasıl Pişirilir?
  4. Ahtapot Sote Nasıl Pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı