Ağlayan Pastaya Muhallebi Konur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ağlayan pasta genellikle sütle ıslatılmış kakaolu kekin üzerine krem şanti veya muhallebi konularak hazırlanır. Muhallebi kullanılırsa pasta daha yumuşak ve sütlü bir kıvam kazanır. Üzerine çikolata sos dökülerek servis edilir.

Ağlayan pastaya muhallebi konabilir. Muhallebi, pastayı daha yumuşak ve sütlü yapar. Üzerine çikolata sos eklenerek servis edilir.

Klasik ağlayan pasta tarifinde genelde kakaolu kekin üzerine süt gezdirilir, ardından krem şanti sürülüp çikolata sos dökülür. Ama birçok kişi bu katmanı daha zengin yapmak için krem şanti yerine muhallebi ya da kakaolu-pudingli muhallebi kullanıyor.

Yani yapılışı şöyle olabilir:

  1. Kakaolu kek hazırlanır.
  2. Kek sütle ıslatılır.
  3. Üzerine vanilyalı ya da kakaolu muhallebi dökülür.
  4. Muhallebi soğuyunca çikolata sosla kaplanır.

Bu haliyle hem daha yumuşak hem de daha sütlü bir lezzet olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Ağlayan Pasta Malzemeleri Nelerdir?
  2. Misafirlerinizi Şaşırtacak Enfes Ağlayan Pasta Önerileri
  3. Islak Kek İçin Malzemeler Nelerdir?
  4. Limonlu Islak Kek Yapmanın İpuçları
  5. Islak Kek Yapmanın Püf Noktaları 

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde