Ağlayan Pastaya Muhallebi Konur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ağlayan pasta genellikle sütle ıslatılmış kakaolu kekin üzerine krem şanti veya muhallebi konularak hazırlanır. Muhallebi kullanılırsa pasta daha yumuşak ve sütlü bir kıvam kazanır. Üzerine çikolata sos dökülerek servis edilir.

Ağlayan pastaya muhallebi konabilir. Muhallebi, pastayı daha yumuşak ve sütlü yapar. Üzerine çikolata sos eklenerek servis edilir.

Klasik ağlayan pasta tarifinde genelde kakaolu kekin üzerine süt gezdirilir, ardından krem şanti sürülüp çikolata sos dökülür. Ama birçok ki��i bu katmanı daha zengin yapmak için krem şanti yerine muhallebi ya da kakaolu-pudingli muhallebi kullanıyor.

Yani yapılışı şöyle olabilir:

  1. Kakaolu kek hazırlanır.
  2. Kek sütle ıslatılır.
  3. Üzerine vanilyalı ya da kakaolu muhallebi dökülür.
  4. Muhallebi soğuyunca çikolata sosla kaplanır.

Bu haliyle hem daha yumuşak hem de daha sütlü bir lezzet olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Ağlayan Pasta Malzemeleri Nelerdir?
  2. Misafirlerinizi Şaşırtacak Enfes Ağlayan Pasta Önerileri
  3. Islak Kek İçin Malzemeler Nelerdir?
  4. Limonlu Islak Kek Yapmanın İpuçları
  5. Islak Kek Yapmanın Püf Noktaları 

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

10 Aralık Masterchef All Star 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Kabak Tatlısı Nasıl Saklanır?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Ballı Börek Yapmak İçin 5 Püf Noktası
1 Su Bardağı Mercimek Çorbasına Ne Kadar Su Konur?
Sigara Böreğinin Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapmalı?