Ağlayan Pastada Kabartma Tozu Yerine Ne Kullanılabilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ağlayan pastada kabartma tozu yerine karbonat kullanabilir, etkisini artırmak için limon suyu ya da sirke ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak maden suyu veya çırpılmış yumurta beyazı da hamurun kabarmasını sağlar. Yoğurtla birlikte kullanılan karbonat ise pastayı daha yumuşak ve nemli yapar.

Ağlayan pastada kabartma tozu yoksa karbonat kullanıp limon suyu ya da sirke ile aktive edebilirsiniz. Maden suyu da kekin kabarmasına yardımcı olur. Çırpılmış yumurta beyazı ise doğal bir kabartıcı işlevi görür.

Karbonat + limon suyu/sirke

Kabartma etkisi için klasik yöntem.

Maden suyu

Hamuru daha kabarık ve hafif yapar.

Çırpılmış yumurta beyazı

Doğal kabartıcı görevi görür.

Soda (içme sodası)

Hafif kabarma sağlar.

Yoğurt + karbonat

Nemli ve yumuşak bir doku verir.

Şunlara da göz atın:

  1. Bir Borcamdan Kaç Dilim Ağlayan Pasta Çıkar?
  2. Ağlayan Pastaya Kakao Yerine Ne Konur?
  3. Ağlayan Pasta İçin Çikolata Sosu Nasıl Yapılır?
  4. Ağlayan Pastanın Sütü Sıcak Mı Dökülür Soğuk Mu?
  5. Ağlayan Pastanın Keki Neyle Islatılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?