Adana Kebabın Dağılmaması İçin 5 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Adana kebap, Türk mutfağının en sevilen kebaplarından biridir. Yapımında yalnızca et, kuyruk yağı ve tuz kullanılır. Ancak doğru şekilde hazırlanmazsa dağılarak düşebilir. İşte, Adana kebabın dağılmaması için bilmeniz gereken 5 tüyo:

Adana kebap yaparken en büyük zorluklardan biri, etin şişe tutunmadan mangalda dağılmasıdır. Ustalar bu konuda çok hassastır çünkü doğru kıvamı yakalamak hem malzemenin dengesi hem de tekniğe bağlıdır. Teknik doğru uygulanmazsa, pişirme aşamasında Adana kebap dağılır ve ateşin üzerine düşer. Bu da lezzetini ve görünümünü olumsuz yönde etkiler.

Adana kebabın içine konur, Adana kebabın yanına ne gider ve Adana kebabı püf noktalarına da göz atın.

Adana Kebabın Dağılmaması İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak