Açılmış Tereyağı Ne Kadar Süre Saklanabilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Açılmış tereyağı buzdolabında genellikle 1 ila 3 ay arasında tazeliğini korur. Dondurucuda saklandığında bu süre 6 ila 9 aya kadar uzayabilir. Oda sıcaklığında ise sadece birkaç gün içinde bozulmaya başlayabilir. Ekşi koku, renk değişimi veya küflenme gibi belirtiler varsa tereyağı artık tüketilmemelidir.

Açılmış tereyağını hava almayan bir kapta saklamak, raf ömrünü uzatır. Sıcak ve güneş alan ortamlarda kalan tereyağı daha hızlı bozulur. Dondurucuya koymadan önce küçük parçalara ayırmak kullanım kolaylığı sağlar. Bozulmuş tereyağı, hem tadı hem de kokusuyla hemen fark edilir.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde