Abdigör Köfte Yaparken Bilmeniz Gereken Püf Noktaları
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Abdigör Köfte, Erzurum mutfağına özgü, Osmanlı sarayına kadar uzanan köklü bir yemektir. Türkiye’nin en eski köfte çeşitlerinden biri olarak kabul edilir. Gelin, abdigör köfte yaparken bilmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.

“Abdigör” isminin, Osmanlı döneminde Erzurum’daki Abdi Ağa veya Abdi Bey isimli bir kişiden geldiği, zamanla bu köfteye adının verildiği rivayet edilir. Saray mutfağında da kendine yer bulmuş, Erzurum’un “şeref yemeği” sayılmıştır. Abdigör köfte yapımında kıyma kullanılmaz. Bunun yerine dana eti tokmak ile dövülerek kıyma haline getirilir. Dövülmüş etin içine tuz ve un katılır. Köfteye şekil verdikten sonra haşlama usulüyle pişirilir. 

Tükürük köftesi püf noktaları, cevizli köftenin püf noktaları ve sebzeli fırın köftenin püf noktalarına göz atmayı unutmayın.

Abdigör Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

14 Aralık Masterchef All Star Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem