500 Gr Kıymaya Ne Kadar Soğan Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
500 gr kıyma için genellikle 1 orta boy soğan yeterlidir. Soğan, kıymanın lezzetini artırır ve yemeğe hafif bir tatlılık katar. Rendelenmiş veya ince doğranmış soğan, kıyma ile daha iyi karışır.

Kıymanın cinsine ve tarifine göre 100–150 gram soğan ideal miktardır. Soğan, kıymanın suyunu tutarak yemeğin daha sulu olmasını sağlar. Fazla soğan kullanmak yemeğe daha tatlı ve yoğun bir aroma katar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları