3 Kilo Kuru İncir Reçeline Kaç Kilo Şeker Konulur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
3 kilo kuru incir reçeli için genellikle incirin yarısı kadar şeker kullanılır, yani yaklaşık 1,5 kilo. İncirler yıkanıp sapları kesildikten sonra şekerle birlikte bekletilir ve suyunu salması sağlanır. Ardından orta ateşte kaynatılarak, incirler yumuşayınca ve şurup kıvamına gelince reçel hazır olur.

3 kilo kuru incir reçeli yapmak için şeker miktarı genellikle 1,5 kilo civarında olmalıdır. İncirler temizlenip doğrandıktan sonra şekerle birlikte bekletilerek suyunu bırakması sağlanır. Daha sonra karışım kaynatılarak koyu ve parlak bir kıvam elde edilince reçel servise hazırdır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak