15 Dakikada Hazırlanan Pratik Ev Mantısı Yapmanın Sırları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
15 dakikada pratik ev mantısı yapmak için öncelikle hamuru ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde hazırlayın, hazır yufka kullanmak zaman kazandırır. İç harcı için kıyma, soğan ve baharatları karıştırıp hafif nemli bırakın, böylece lezzetli ve kolay şekil alır. Mantıları küçük kareler halinde kapatıp kaynar suda haşlayın, piştiğini suyun yüzeye çıkmasıyla anlayabilirsiniz. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızı biber sosunu ekleyip sıcak servis edin, pratik süslemelerle şık bir sunum elde edebilirsiniz.

Mantıyı hazırlarken hamuru ve iç harcı önceden hazırlayıp buzdolabında bekletmek zaman kazandırır. Küçük boy mantılar hem daha hızlı pişer hem de servis kolaylığı sağlar. Sosu ve yoğurdu önceden karıştırmak, servis sırasında işleri hızlandırır. Hızlı bir sunum için tabakları önceden hazırlayıp mantıları eklemek pratik bir yöntemdir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak