Şeftalili Buzlu Çay
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kadifemsi kabuklu, sulu, güzel kokulu, beyaz ya da sarı etli, çekirdekli bir meyve olan şeftali, hazmı kolay, potasyum, C, B1, B2, PP vitaminleri ve A provitamini bakımından zengindir. Vitaminlerin çoğu kabuğunda bulunduğundan şeftalinin kabuğunun soyulmaması önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, evde şeftalili buzlu çay nasıl yapılır birlikte görelim.

Şeftalili Buzlu Çay Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftalili Buzlu Çay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftalinin bir tanesini iyice yıkayıp dilimleyin ve küçük bir tencereye alın.
  2. Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin, soğumaya bırakın.
  3. Sürahiye demlenmiş çay, soğuk su ve pişirdiğiniz şeftalinin suyunu ekleyip karıştırın.
  4. Şeker ve limon suyunu ilave edin. Diğer şeftaliyi de ince dilimleyip çaya ekleyin. Nane yaprakları ve buzları ilave edip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Alkolsüz İçecekler Soğuk Alkolsüz Kokteyl Diğer Tarifler Soğuk İçecekler İçecek Tarifleri

Benzer Tarifler

Alkolsüz sex on the beach
Hindistan Cevizli Milkshake
Bahar kompostosu
Türk kahveli limonata
Hurmalı smoothie
Vişneli ve Hindistan cevizli limonata