Bergamot Likörü
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Küçük kadehlerde sunulan, en güzel dileklerle yudumlanan bir ritüeldir likör.

Bergamot Likörü Tarifi İçin

Malzemeler

Bergamot Likörü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bergamotlar yıkandıktan sonra dış sarı kabuklarını çok ince soyun. Beyaz kısımlarının karışmamasına özen gösterin. Aksi takdirde acımsı bir tat olur.
  2. Soyma işlemi bittikten sonra kabukları geniş bir kapta alkol içine alarak üzerini streç folyoyla kapatın.
  3. Buzdolabında 7-8 gün bekletin. Şekeri suya ilave edip şeker eriyinceye kadar ısıtın. Soğuyunca alkollü karışıma ekleyin.
  4. Daha sonra karışımı iki kat tülbent veya patiskadan geçirerek süzün. Süzülen likörü cam şişeye doldurun.
  5. Buzdolabında 40 gün bekletin. Servis yapın. İsteğe göre kırık buz parçaları ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Bergamot Likörü Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bu ölçü portakal, mandalina ve limona da uygulanabilir.
  2. Limon likörü yaparken özellikle tam sararmamış yeşil limonlar daha lezzetli olur.
  3. Kabuğunu kullandığınız meyvenin suyunu da ilave edebilirsiniz. Böylece hem aroması hem de meyvenin kendi lezzetini de vermiş olursunuz.
  4. Likör yaparken, alüminyum, plastik kullanılmayın. Sadece cam ve çelik kullanılmalısınız.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Soğuk İçecekler Soğuk Alkollü Kokteyl Alkollü Kokteyl İçecek Tarifleri

Benzer Tarifler

Greyfurt aromalı punch
Nar aromalı punch
Limonlu punch
Sangria
Narlı long ısland
Tropicana