KEMAL PAŞA TATLISI

6 Kişilik
Kemal paşa tatlısı tarifi için malzemeler
  • Şerbet için: 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 2 tatlı kaşığı limon suyu Hamur için: Yaklaşık 2 su bardağı un Yarım tatlı kaşığı karbonat 2 yumurta 5 yemek kaşığı margarin 5 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz taze beyaz peynirSüslemek için: Hindistancevizi rendesi
Kemal paşa tatlısı hazırlanışı

 Şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Peyniri rendeleyin. 2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın. Ortasını açıp yumurta ve karbonat ekleyin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun. 

Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. 

Pişen hamurları Ilık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Soğuyunca hindistan cevizi rendesi ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!