Pepeçura

Pepeçura
01 Ekim 2021

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Pepeçura Tatlısı için şunları diyor: Rize'nin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan üzümün, ezilmesi ve üzümdeki şıranın alınmasıyla yapılmaktadır."Pepeçura Tatlısı" özellikle bayramlarda ve ramazan aylarında kurulan iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı olarak bilinir. Siyah üzümün kansızlığa iyi geldiği yönündeki gerekçelerle de yöre insanı sağlık içinde yararlı olduğunu düşünerek tüketir bu tatlıyı” Malzemeleriniz hazırsa, şifa deposu olarak bilinen pepeçura yapımına geçebiliriz.

Farklı yörelerin kültürel tatlarını mutfağınıza taşımak istiyorsanız, yöresel yemekler sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pepeçura için

Malzemeler

  • 1 kg siyah üzüm
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
Pepeçura

Nasıl Yapılır

  1. Siyah üzümü iyice yıkayın. Suyla birlikte bir tencerede kaynatın. Toz şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  2. Süzgece alıp elinizle bastırarak suyunu süzün. Üzüm suyundan 1 su bardağı ayırıp nişastayla birlikte karıştırın.
  3. Pürüzsüz hale getirin. Kalan üzüm suyuna ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Küçük kaselere ya da kalıplara sıcak olarak paylaştırın.
  4. Buzdolabında iyice soğutup katılaşınca servis tabağına ters çevirin. Üzümlerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo