Karnabahar Musakka

Karnabahar Musakka
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Karnabahar Musakka için

Malzemeler

  • 1 büyük karnabahar
  • 1 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1.5 çorba kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Karnabahar Musakka

Nasıl Yapılır

  1. Karnabaharı yıkayın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Soğan, kıyma ve margarini tencereye alın.
  2. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
  3. Salça, tuz, karabiber ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. 
  4. Karnabaharı ortasından keserek çiçek çiçek ayırın ve geniş bir tencereye yerleştirin.
  5. Hazırladığınız kıymalı karışımı karnabaharların üzerine yayın. Kalan sıcak suyu ekleyip karnabaharlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Karnabahar yerine Türk mutfağının klasiği haline gelen patlıcan musakka tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo