ÇİKOLATALI GANAJ PASTA

8 Kişilik
Çikolatalı ganaj pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kakaolu pasta tabanı
  • 100 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata

ÇİKOLATA BANTI İÇİN

  • 150 gr bitter çikolata
  • 60 gr beyaz çikolata
Çikolatalı ganaj pasta hazırlanışı

Kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı ilave ederek eritin. Oda ısısına gelince 2/3’ünü mikserle çırpın ve kekin arasına sürün. Keki tel ızgara üzerine alın. Ayırdığınız çikolata ganajı kekin üzerini kaplayacak şekilde dökün. Çikolata bant için, kekin yüksekliğini ve çapını ölçerek uygun ölçülerde yağlı kağıt kesin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıttan külah hazırlayarak içine doldurun ve şeridin üzerine aralıklarla noktalar oluşturun. 5 dakika bekletin ve eritilmiş bitter çikolatayı spatula yardımıyla kağıdı tamamen kapatacak şekilde sürün. Kekin çevresine bantı sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Kağıdı dikkatlice kaldırın. Gül yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!