ŞÖBİYET

18 Kişilik
şöbiyet tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5.5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Hamuru açmak için

  • 1 su bardağı nişasta

İç malzeme

  • 3 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
  • 2 çorba kaşığı tozşeker

Şerbet için

  • 3 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su

Üzeri için

  • 1 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
  • 200 gr kaymak
şöbiyet hazırlanışı


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu hamur yoğurma kabında iyice çırpın. Unu azar azar ekleyip düzgün bir hamur  yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.

Su ve şekeri tencerede şerbet kıvamında pişirin. Soğumaya bırakın.

İç malzeme için, süt ve irmiği kısık ateşte koyu muhallebi kıvamında pişirip soğumaya bırakın. Antepfıstığı ve tozşekeri bir kapta karıştırın.

Hamuru 24 eşit bezeye ayırın. Üzerlerine nişasta serpip oklava ile tek tek pasta büyüklüğünde açın.  8 yufkayı aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Hepsini birden oklava ile büyük bir  yufka şeklinde açın. Yufkayı 7x7 santimlik kare parçalara kesin. Kalan 16 bezeyi 8’li 2 guruba ayırıp aynı şekilde hazırlayın. Karelerin uç kısımlarına 1 tatlı kaşığı irmikli muhallebi ve 1 tatlı kaşığı antepfıstıklı şekeri ilave edip üçgen şeklinde kapatın. 

Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.  Tereyağını tavada kızdırıp hamurların üzerlerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında kızarıncaya kadar pişirin.

Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine döküp 20 dakika bekletin. Soğuyunca fıstık ve kaymakla servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!