Latte Pasta

Latte Pasta
24 Ocak 2024

Kahve severler bu tarife! Bu lezzete bayılacaksınız. Hazırladığınız lezzetli, porsiyonluk latte pastalar ile damaklarınızda unutulmayacak tatlar bırakın. Malzeme listesi aşağıda. Sizde hazırsanız tarife geçebilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Latte Pasta için

Malzemeler

Pandispanya için:

  • 5 adet yumurta sarısı 
  • 120 gr şeker
  • 180 gr un
  • 5 gr vanilin
  • 6 yemek kaşığı su 
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 5 adet yumurta beyazı 
  • 70 gr şeker

Kreması için:

  • 900ml süt 
  • 100 ml su
  • 100 gram şeker
  • 60 gr un 
  • 25 gr nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 5 gr vanilin 
  • 1 yemek kaşığı granül kahve 
  • 10 gr tereyağı 

Üzeri için:

  • 200 gram beyaz çikolata
  • 20 ml krema 
  • 70 gram bitter çikolata
  • Kırık fındık 

Ara katmanlar için:

  • 1 su bardağı süt içerisinde eritilmiş kahve 
Latte Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta beyazları bir kap içerisinde çırpılmaya başlanır, bir yandan 70 gr şeker eklenerek devam edilir.
  2. Yumurta beyazı kabararak beyaz bir köpük haline geldikten sonra hazır demektir. 
  3. Yumurta sarıları 120 gr şekerle birlikte rengi açılana ve hacimi artana kadar çırpılır.  
  4. Üzerine un, vanilin eklenir. Hafifçe karışana kadar çırpılır.
  5. Su içerisine granül kahve çözdürülür ve eklenerek çırpılmaya devam edilir. 
  6. Yumurta beyazı yumurta sarısına bir spatula yardımı ile yavaş yavaş eklenir. 
  7. Hacmini yok etmeden nazikçe karıştırılır.
  8. Hazırlanan pandispanya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülerek 180 derecede 20 dakika pişirilir.
  9. Kreması süt ve vanilya ocağa alınarak kaynatılır. 
  10. Bir kaba yumurta, un, nişasta, şeker, kahve ve su eklenerek çırpılır. 
  11. Kaynayan süt yavaş yavaş bu karışıma eklenerek sıcaklıkları dengelenir, bütün malzemeler geri ocağa alınarak kıvam alana kadar pişirilir.
  12. Kıvam alan kremaya tereyağı eklenerek soğumaya bırakılır.
  13. Üzeri için çikolatalar benmari usulü eritilir. Beyaz çikolatanın içerisine krema eklenerek çırpılır.
  14. Kek kare kare kesilerek kahveli karışım ile ıslatılır. 
  15. Üzerine krema dökülür ve ikinci bir kek kapatılır. Hazırlanan pastanın üzerine beyaz çikolata dökülerek etrafı kaplanır. Kenarları fındığa bulanır. Üzerine bitter çikolata dökülerek şekil verilir. 
  16. Pasta dinlendirildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun. 
Servis Önerisi

Sıcak bir içecekle sunarak servis edebilirsiniz. Özellikler ana yemeklerden sonra vazgeçilmeziniz olacaktır. Üstelik hazırlaması yalnızca 30 dakika.

Püf Noktası
  • Mutlaka soğuk ikram edin. Kestikten sonra dolapta saklayın.
  • Beyaz çikolata çok hassastır, eritirken sıcaklığına dikkat ederek ve karıştırarak eritiniz.
  • Pasta bir gün beklerse daha lezzetli olacaktır. 
  • Pastayı yaparken bütün malzemelerin oda sıcaklığında olduğuna emin olun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo