BALKABAKLI PASTA

8 Kişilik
Balkabaklı pasta tarifi için malzemeler

Pandispanya için

  • 4 yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

Kreması için

  • 1.5 kg balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı çekilmiş bebe bisküvisi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Balkabaklı pasta hazırlanışı

Pandispanya hamurunun malzemelerini derin bir kapta çırpın. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayıp unlayın. Karışımı kalıba aktarıp 150 derece fırında pişirin. Kabuğunu soyup doğradığınız balkabağı ile şekeri tencerede pişirip ılınınca ezin. Bebe bisküvisini ufalayıp ezdiğiniz kabağa ilave edin. Pandispanyayı enine üç parçaya kesin. İlk katına balkabaklı püre sürün. Üzerine cevizleri yerleştirin. Krem şantiyi süt ile çırpın. Cevizlerin üzerine yayın. İkinci pandispanyayı üzerine kapatıp aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü pandispanyayı en üste yerleştirin. Pastanın her tarafını balkabaklı püre ile kaplayın. Üzerini ceviz ve krem şanti ile süsleyin. Birkaç saat dinlendirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!