ALMAN PASTASI

8 Kişilik
Alman pastası tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı maya
  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • Tuz

Krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Pudra şeker
  • Frambuaz
Alman pastası hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru merdaneyle 1 parmak kalınlığında açın. Yağlı kağıt serili yuvarlak kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine bir tepsi daha kapatın ve iyice yumuşamasını sağlayın. Krema için, vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırıp soğumaya bırakın. Keki ortadan ikiye kesin. Arasına bolca krema sürün. Üzerine pudra şeker serpin. Ahududularla süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:05:52

alman pastasının kabarması gerekiyormu yazmamışsınız yoksa hiç kabarmayacakmı

Misafir12.10.2016 17:18:46

çok güzel tarifler varrrrrrrr

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!