Karpuzlu Şeftali Püresi

Karpuzlu Şeftali Püresi
05 Eylül 2020

Ek gıdaya geçen bebeklerin beslenmelerine takviye olacak nefis bir meyveli püre tarifi ile karşınızdayız. Yalnızca üç malzeme ile hazırlanan bu püre, 9. aydan itibaren bebeklere verilebilir. Tarifte kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir. Tarif ölçüleri bebeklerin bir öğününe göre düzenlenmiştir. Malzemeleriniz hazırsa, karpuzlu şeftali püresi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak bağışıklığı güçlendiren bahar sebzeleri püresi ve şeftali peltesi tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karpuzlu Şeftali Püresi için

Malzemeler

  • Az miktarda karpuz
  • 1/2 olgun şeftali
  • 1 tutam tarçın
Karpuzlu Şeftali Püresi

Nasıl Yapılır

  1. Karpuzun çekirdeklerini temizleyin. 
  2. Şeftali ile birlikte püre haline getirin.
  3. İsteğe göre tarçınla tatlandırın. 
  4. Bebeğinize servis yapın. Afiyet olsun.

Karpuzlu Şeftali Püresinin Besin Değerleri

  1. Karpuz, A, B6 ve C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. Bunun yanı sıra potasyum, likopen ve antioksidan içerir.
  2. Şeftali, A, B ve C vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum ve demir mineralleri barındırır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo