HAVUÇLU VE MUHALLEBİLİ KEK

0 Kişilik
Havuçlu ve muhallebili kek tarifi için malzemeler

Kek için

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı taze rendelenmiş havuç
  • Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 gr kaymak

Muhallebi için

  • Yarım litre süt
  • 125 gr toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı pirinç unu
  • Yarım yemek kaşığı buğday nişastası

Süslemek için

  • Rendelenmiş çikolata
Havuçlu ve muhallebili kek hazırlanışı

Kek için, yumurtaları bir kaba kırıp şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar mikserle çırpın. Rendelenmiş havuç, rendelenmiş portakal kabuğu, kaymak, cevizi ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, tarçın ve kabartma tozunu ekleyip çırpma işlemini tamamlayın. Yağlanmış bir kalıba boşaltın. Isıtılmış 175 derece fırında pişirin. 40 dakika sonrasında keke bıçak ucunu batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse bir süre daha pişirmeye devam edin. Pişen keki fırından alıp soğutun. Muhallebi için, pirinç unu, buğday nişastası ve şekeri tencereye alın. Sütü azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Orta ateşte unun kokusu gidene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ateş üzerinden alıp muhallebiyi karıştırarak ılındırın. Keki enine ikiye kesin.İlk katın üzerine incecik bir kat muhallebi sürün. Diğer keki üzerine kapatıp kalan muhallebiyi kekin üzerine yayın. İri kare şeklinde dilimleyin. Her bir kare dilimin üzerine rendelenmiş çikolata serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!