Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13483 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2150 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4671 Tarif
Salata ve Meze
1169 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8269 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Karışık Hoşaf
Humus
Anasayfa
Tarifler
Farklı Tatlı Tarifleri
Vişneli Lokum Tatlısı
Vişneli Lokum Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kıymalı patlıcan yemeği
Maş fasulyeli ve narlı salata
Fakir Pastası
Salçalı Pilav
Kakaolu muzlu yulaflı kek
Ispanak Yemeği
Hıdırellez Gelenekleri Nelerdir: 10 Farklı Ritüel
Kahve Hakkında Hiç Bilmediğiniz 10 Gerçek
Bowl Tarifleri: Yaza Özel 8 Nefis Bowl Tarifi
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 55 Nefis Tarif
Enginar Nasıl Saklanır: En Etkili Enginar Saklama Yöntemleri
Çilek Reçeli Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Vişneli Lokum Tatlısı için
Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Vişneli sos için:
2 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 Türk kahvesi fincanı şeker
Tabanı için:
2 su bardağı Hindistan cevizi
Son katı için:
1.5 su bardağı süt
2 poşet kremşanti
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Vişneli Lokum Tatlısı
Nasıl Yapılır
Tencereye süt, şeker ve unu koyun. Orta ısılı ocakta kaynayıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
Bir fırın tepsisinin tabanına, boşluk kalmayacak şekilde Hindistan cevizi serpin.
Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı ince bir tabaka halinde yayın ve soğumaya bırakın.
Diğer yandan vişne suyu, toz şeker ve nişastayı başka tencereye alarak, orta ısılı ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
Ilınmış olan tatlının üzerine gezdirip her tarafına yayın. Yeniden soğumaya bırakın.
Kremşantiyi soğuk süt ile paketin üzerinde yazdığı gibi çırpıp hazırlayın. Ardından soğuyan vişne sosunun üzerine sürün.
1-2 saat buzdolabında soğutun. Tamamen soğuyan tatlıyı, minik kareler şeklinde dilimleyin.
Spatula yardımıyla iki kare dilimi birbirinin üzerine kapatın. Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayarak servis yapın.
Dilerseniz, misafir ağırlarken sunabileceğiniz
vişneli lokum tarifi
ne göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tatlı Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Pratik Tatlı Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Diğer Tatlı Tarifleri
20 Dakika
Yaz Helvası
Diğer Tatlı Tarifleri
30 Dakika
Gelin Çantası
Diğer Tatlı Tarifleri
15 Dakika
Tiramisu Topları
Diğer Tatlı Tarifleri
80 Dakika
Somloi Galuska
Diğer Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Pişmaniye
Diğer Tatlı Tarifleri
50 Dakika
Un Helvalı Hurma Tatlısı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.