Karabuğday Patlaklı Çikolata

Karabuğday Patlaklı Çikolata
27 Aralık 2022

Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan karabuğday patlaklı çikolata, diyet listeleri için ideal bir tariftir. Yapımında un, şeker ve çikolata kullanılmadığı için kalori değeri düşüktür. Tatlandırmak için hurma kullanılır. Malzemeler hazırsa, karabuğday patlaklı çikolata tarifine geçebiliriz.

Beyoğlu çikolatası ve ev yapımı karamelli çikolata tarifine mutlaka göz atn.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Karabuğday Patlaklı Çikolata için

Malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday (kavrulmuş)
  • 7 adet medjoul hurma
  • 2 çorba kaşığı kakao
Karabuğday Patlaklı Çikolata

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle karabuğdayları kapağı açık tavada orta ateşte, açılana kadar kavurun. (Mısır patlatır gibi)
  2. Bu esnada hurmaları sıcak suyun içerisine yerleştirin ve 15 dakika bekletin. Ardından suyunu süzün.
  3. Hurma ve kakaoyu blenderdan çekin.
  4. Üzerine karabuğday patlaklarını ekleyin ve karıştırın.
  5. Elinizle yuvarlak şekil verin. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo