Hindistan Cevizi Dolgulu Tart

Hindistan Cevizi Dolgulu Tart
18 Ocak 2022

Kurabiye kadar hafif pasta kadar doyurucu bu tarta bayılacak çocukluğunuza doğru kısa bir yolculuk yapacaksınız ☺️

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hindistan Cevizi Dolgulu Tart için

Malzemeler

Tart için:

  • 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (85 gr)
  • 1/3 su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 küçük yumurta (yumurtanız büyük ise çırpıp içinden 1 yemek kaşığı kadarını ayırın)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un

Hindistan cevizi dolgusu için:

  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım paket krema
  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için:

  • Yarım paket krema
  • 3/4 su bardağı damla çikolata
Hindistan Cevizi Dolgulu Tart

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tart için tereyağı, tuz ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra kakao ve unu ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Bu aşamada hamurun toparlanması yeterlidir. İç malzeme için yarım paket krema ile 3 dolu yemek kaşığı pudra şekerini krema kabartma kadar çırpıyoruz.
  4. İçerisine bir buçuk su bardağı hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Soğumuş olan tartımızın içine Hindistan cevizlı karışımımızı yayıyoruz.
  6. Kalan yarım paket kremayı cezvede ısıtıp kaynamadan ocaktan alıyoruz.
  7. İçerisine 3/4 su bardağı damla çikolatayı ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz.
  8. 5 dk kadar soğuduktan sonra tartın üzerine güzelce yayıyoruz. Yarım saat dolapta bekletiyoruz ve sonra afiyetle yiyoruz. Afiyet Olsun...
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo