HAMBURGER EKMEĞİ

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Hamburger ekmeği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 240 ml ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 450 gr un
  • 55 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Hamburger ekmeği hazırlanışı

Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Gerekirse un veya az miktarda ılık su ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat bekletin.

Kabaran hamuru tezgaha alarak havasını çıkartarak yoğurun. Parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örtüp ılık bir ortamda 50 dakika mayalandırın.

Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!