Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği
01 Mayıs 2021

İçini nefis köfte, marul ve soslarla doldurduğumuz hamburger ekmeğini, kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Hazırlaması 35, pişirmesi ise 20 dakika olan hamburger ekmekleri 4 kişiliktir. Mayalama süresi 40-45 dakika olan hamburger ekmekleri, yumuşak bir kıvamdadır. Sofralara renk katan hamburger ekmeği, çıtır çıtır lezzetiyle tadından yenmez. Ev yapımı hamburgerler, hem daha sağlıklı, hem de ekonomiktir. Malzemeler tamamsa, kendi elinizin lezzetiyle hazırlayabileceğiniz nefis hamburger ekmeği tarifine başlayabiliriz.

Küçük büyük farketmeden her zevke hitap eden ev yapımı hamburger köftesini de listenize ekleyin. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ekmek tariflerine de göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Hamburger Ekmeği için

Malzemeler

  • 240 ml ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 450 gr un
  • 55 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Hamburger Ekmeği

Nasıl Yapılır

  1. Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun.
  2. Gerekirse un veya az miktarda ılık su ilavesi yapın. Üzerini örterek 45 dakika bekletin.
  3. Kabaran hamuru tezgaha alarak havasını çıkartarak yoğurun. Parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. Üzerini örtüp ılık bir ortamda 20-25 dakika daha mayalandırın.
  5. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra, 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Hamburger ekmeğini, karamelize soğanlı hamburger yapımında da kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hamburger Ekmeği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife ilk olarak un ve mayayı karıştırmakla başlayın. Karışım özdeşleştiğinde diğer malzemeleri de ekleyebilirsiniz.
  2. Hamurun daha hızlı mayalanması için, ılık su kullanın.
  3. Hamurun mayalanması için, üzerini nemli bez veya streç film ile örtün.
  4. Hamur iki katı büyüklüğe çıktığında tekrardan yoğurmaya başlayın.
  5. Hazırladığınız hamburger ekmeklerini ılımaya başladığında köfte ile buluşturun.

1 Adet Hamburger Ekmeği Kaç Kalori?

  1. 50 gramlık bir adet hamburger ekmeği, yaklaşık 140 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo