Tavada Lahmacun

Tavada Lahmacun
07 Aralık 2021

Evde yapabileceğiniz, mayasız tava lahmacunu.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavada Lahmacun için

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-5,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
Tavada Lahmacun

Nasıl Yapılır

  1. Bütün sebzeleri rondodan geçirelim. İsteğe bağlı, domateslerin kabuğunu soyabilirsiniz.
  2. Malzemeleri geniş bir kaba koyalım. Kıyma, domates salçası, biber salçası, sıvı yağ, tuz ve baharatını da ilave edin ve güzelce karıştırın.
  3. Karışım rahatça sürülebilecek kıvamda olmalı. Kabın üzerini streç filme kapatıp, buzdolabına kaldırın.
  4. Hamuru için; ılık süt, su, kabartma tozu, sıvı yağ ve tuzu bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  5. Kontrollü şekilde unu ilave edin. 5 su bardağı ve + 2 yemek kaşığı idealdir. Hamur, ele hafifçe yapışacak yoğunluğa gelene kadar yoğurun. 
  6. Hamurdan küçük toplar oluşturun, gerekirse elinizi hafif unlayarak yapın.
  7. Hamur toplarını, hafif unlanmış tezgaha alın ve üzerine nemli bir bez örtün.
  8. Uygun bir tava alıp, ocağa koyun ve ısıtın.
  9. Hamur toplarından birini alıp, unlanmış tezgah üzerinde, merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğüne yakın, ince olacak şekilde açın.
  10. Hamurun üzerine, kıymalı harçtan sürün.
  11. Lahmacunu tavaya koyup, kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin. Sürekli kapağını açmamaya özen gösterin.
  12. Lahmacun pişerken, siz ikincisi hazırlamaya başlayın.
  13. Pişen lahmacunun altı kızardığında, tavadan alın ve büyük bir tencere veya borcam içerisine koyun ve üzerini kapatın.
  14. Tüm lahmacunlar piştikten sonra, yeşillik ve domates, soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.
  15. Pişen lahmacunları soğuduktan sonra, buzluk poşetine koyup, buzluğa atabilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkartıp, tekrar ısıtarak tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo