Kakao Dolgulu Kurabiye

Kakao Dolgulu Kurabiye
20 Ekim 2020

Şekliyle farklılık yaratan, lezzetiyle damaklara bayram ettiren çok güzel bir kurabiye tarifi bu. Enfes ve şık üstelik. 

Okurlarımızdan gelen un kurabiyesi, smile kurabiye ve kül kurabiyesi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kakao Dolgulu Kurabiye için

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ⠀
  • 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı⠀
  • 1 yumurta⠀
  • Yarım su bardağı pudra şekeri⠀
  • 1 su bardağı nişasta⠀
  • 1 tatlı kaşığı vanilya⠀
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao⠀
  • 1, 5-2 su bardağı un (200 ml. lik bardakla)⠀
  • Üzeri için kakaolu fındık kreması⠀
Kakao Dolgulu Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Sıvıyağ, tereyağı, yumurta ve pudra şekerini bir kaba alıp hafifçe karıştırıyoruz.
  2. Üzerine nişasta, vanilya ve kontrollü olarak unu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurun yarısından biraz fazlasını ayırıp kalan kısma kakaoyu ve bir tatlı kaşığı kadar suyu katıp yoğuruyoruz.
  4. Kakaolu hamurdan cevizden biraz küçük parçalar yuvarlıyoruz.
  5. Sade hamurdan kakaolu hamur parçalarından biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra ortasını elimizle oyup o kısma kakaolu hamuru yerleştiriyoruz ve açıkta kalan kakaolu kısmı sade hamurla kaplayacak şekilde kapatıp yuvarlıyoruz.
  6. Ortasına bir kaşığın arkası ya da parmağımızla bastırıp çukurlaştırıyoruz.
  7. Etrafına bir bıçak yardımıyla kesikler atıp, önceden 165 dereceye ısıtılmış fırında rengi değişmeyecek şekilde pişiriyoruz.
  8. Soğuduktan sonra ortadaki çukur kısımları kakaolu fındık kreması ile doldurup servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo